RSS

понеделник, 1 юни 2015 г.

Сметанова торта с кокосов крем " Raffaelo"

Необходими продукти за 3 блата: 



  • 6 бр. яйца
  • 500 г кристална захар
  • 500 г брашно
  • 6 с.л. вода


за тортата:








  • 200 г ягоди
  • 150 г кокосови стърготини
  • 1 пакетче крем "Ole" на Dr. Oetker - ванилия
  • 400мл студено прясно мляко 
  • 500 мл течна сметана за разбиване
  • сироп от компот или захарен сироп 
  • 10 бонбона "Raffaelo" 
  • 50 г шоколадови криспи ( шоколадови дражета ) 



Начин на приготвяне : 

Яйцата, захарта и водата се разбиват с миксер на висока степен , до пълното разтваряне на захарта . Брашното се добавя по малко, като се намалява степента на миксера до минимум. Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса. Докато видимо не започне да променя цвета си и да има изпечен цвят не се отваря фурната. Пробва се с клечка - тя трябва да излезе суха. Оставя се във фурната на отворена врата около 5 минути. Изважда се и се оставя да изстине напълно. Правят се по същия начин и останалите блатове. Готовият вече блат се сиропира със сиропа от компот и се оставя за 3-4 минути така, докато попие напълно течността. След това се намазва с разбития крем оле, смесен с кокосовите стърготини.По между блатовете се нареждат нарязани ягодки. По съшия начин се процедира и с останалите блатове, като последният блат се покрива с крем, ягоди и кокосови стърготини. Сметаната се разбива и с помощта на шприц тортата се декорира по ваш вкус. Накрая се украсява с бонбоните Raffaelo и шоколадовите криспи. Слага се в хладилник, за да стегне. Бон апети!

петък, 29 май 2015 г.

Тиквени кюфтенца с маслини и картофи


Необходими продукти :



  • 1 кг тиквички
  • връзка зелен лук
  • 2 картофа
  • 2 яйца
  • сол на вкус, кимион и черен пипер на вкус
  • 2 с.л кисело мляко
  • 1 връзка пресен копър и 3-4 скилидки чесън
  • 150-200 г брашно и царевично брашно смес
  • 100г обезкостени черни или зелени маслини
  • 50 настърган пармезан 



Начин на приготвяне : 


Тиквичките се настъргван на едро ренде, осоляват се, добавя се кимион и черен пипер според вкуса, добавят се и яйцата, киселото мляко, скълцаният пресен лук, настърганите картофи, нарязаните маслини и пармезан .Всичко се разбърква много добре, след което се прибавя и брашното.Може да излезе малко повече - бърка се до получаването на гъста каша. Оставя се за 30 минути на хладно, за да стегне малко, след което се загребва с лъжица от сместа и се изпържва в силно сгорещеното олио.

четвъртък, 28 май 2015 г.

Papas noisettes - Картофени ноазети с пармезан




Необходими продукти : 



  • 500 гр. картофи
  • 250 мл. вода
  • 80 гр. масло
  • 120 гр. брашно
  • 50г настърган пармезан
  • 2 яйца
  • сол на вкус
  • черен пипер на вкус
  • мазнина за пържене



Начин на приготвяне : 



Картофите се сваряват, обелват и пюрират. Оставят се настрана, докато поизстинат. Водата и маслото се слагат в тенджера да заврат. След завирането се изсипва брашното и се разбърква с дървена лъжица енергично, докато тестото започне да се отлепя от стените на съда. Яйцата се добавят към тестото едно по едно, като след всяко се разбърква добре. Оставя се настрана да се охлади. След това се смесват картофеното пюре, пармезанът и тестото до пълна хомогенност. Подправя се на вкус със сол и черен пипер. Ноазетите се оформят лесно с мокри ръце, след което се пържат в повече мазнина или фритюрник. Поднасят се като гарнитура или само така, със сос по избор. Bon appétit


сряда, 27 май 2015 г.

Пиле "Al chilindrón"

Необходими продукти: 



  • 1 нарязано на порции пиле
  • 2 скилидки чесън
  • 1 ч.л червен пипер
  • 1-2 по-големи глави червен лук
  • 2-3 чушки - червени и зелени
  • 2-3 с.л доматено пюре 
  • 2-3 стръка пресен магданоз
  • 2 белени и нарязани на ситно домата
  • 50 мл бяло вино 
  • 1-2 люти чушки 
  • сол, черен пипер на вкус
  • мазнина за запръжка 



Начин на приготвяне : 


Пилешкото месо се измива добре и се слага в голяма купа. Към него се добавят малко мазнина, бялото вино, доматеното пюре,червеният и черен пипер и сол на вкус. Разбърква се добре. В мазнина запържваме скълцаните глави лук и пресованите скилидки чесън. Разбърква се и се добавят нарязаните чушки + лютата, белените домати. Оставяме да се позапържи на слаб огън около 20 минути, след което добавяме пилешкото месо към сместа. Отново разбъркваме добре, доливаме около 150 мл вода или бульон и оставяме да къкри около още 30 минути. При сервиране поднасяме със скълцан пресен магданоз и люта чушка.

понеделник, 25 май 2015 г.

Йогурт сладкиш с ягоди, шоколад и бисквитки

Необходими продукти :


  • 350 г. чаени бисквити
  • 120 г. краве масло
  • кората на един лимон
  • 200 мл сметана за разбиване
  • 100г йогурт 
  • 150г ягоди
  • 250 г. извара
  • 200 г течен шоколад

Начин на приготвяне : 

Бисквитите се смилат с блендер и се смесват с разтопеното масло и настърганата кора лимон. Размесва се до получаването на хомогенна смес. Застила се подходящ съд с част от бисквитеното тесто. Сметаната се разбива много добре и се смесва с изварата и йогурта. Бисквитеният блат се покрива с получения крем и върху него се нареждат нарязаните ягодки. Отгоре се покрива с втори бисквитен блат, който се разточва леко с помощта на хартия за печене. Залива се с разтопен течен шоколад и се декорира с ягоди и част от ронливата бисквитена смес. Оставя се на хладно поне за час. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...