skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти :
- 1 кг картофи
- 4 яйца
- 1 глава лук
- щипка чубрица
- сол и черен пипер на вкус
- 200 г свинско месо - накълцано на ситно
- 2-3 стръка пресен магданоз
- кимион - щипка
- олио и масло
Начин на приготвяне :
Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на филийки със средна дебелина. Пържат се в силно сгорещена мазнина докато омекнат леко. Отцеждат се от мазнината и се оставят настрана да се охладят малко. След като се охладят се намачкват, но не на пюре. Разбиват се яйцата, посолява се на вкус, добавя се черен пипер,кимион и наситненият лук. Разбърква се, след което се прибавят и картофите, магданозът и запърженото свинско месо. Всичката смес се разбърква много добре. Изпича се в дълбок тиган, по възможност с незалепващо покритие, като при обръщането на тортията се използва голяма чиния, такава, че да покрие тигана, за да се обърне лесно. След като се изпече се намазва с масло и се поднася.
Необходими продукти :
- 1 кг картофи
- 4 яйца
- 1 глава лук
- щипка чубрица
- сол и черен пипер на вкус
- 200 г зеленчуков микс - грах, моркови, царевица, праз и др.
- 2-3 стръка пресен магданоз
- олио и масло
Начин на приготвяне :
Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на филийки със средна дебелина. Пържат се в силно сгорещена мазнина докато омекнат леко. Отцеждат се от мазнината и се оставят настрана да се охладят малко. След като се охладят се намачкват, но не на пюре. Разбиват се яйцата, посолява се на вкус, добавя се черен пипер, наситненият лук. Разбърква се, след което се прибавят и картофите, магданозът и зеленчуците. Всичката смес се разбърква много добре. Изпича се в дълбок тиган, по възможност с незалепващо покритие, като при обръщането на тортията се използва голяма чиния, такава, че да покрие тигана, за да се обърне лесно. След като се изпече се намазва с масло и се поднася.
Необходими продукти :
- 1бр. салата "Айсберг"
- 1 домат
- 1 краставица
- 1 главичка червен лук
- 100г пуешка шунка
- 100г сварени макарони
- 60г сладка царевица
- сол, зехтин и лимонов сок на вкус
- 60г крутони
Начин на приготвяне:
Айсбергът се накъсва в подходяща купа. Смесва се с нарязаните домат и краставичка. Подправя се със сол, зехтин и лимонов сок. Разбърква се, след което към тях се добавят царевицата, нарязаните на ситно шунка и лук. Отново се разбърква. Накрая се прибавят сварените предварително макарони и препечените крутони. По желание може да се овкуси допълнително със зехтин, сол или лимонов сок, а може да се подправи и с йогурт дресинг или чеснов сос.