RSS

неделя, 15 февруари 2015 г.

Сладък салам с фурми, банан и овесени ядки


Необходими продукти :


  • 250 г чаени бисквити 
  • 90 г краве масло 
  • кората на 1 портокал 
  • 100 г овесени ядки 
  • 1 ампула натурална есенция - ром
  • 150 г фурми 
  • 1 банан



Начин на приготвяне : 



Бисквитите се смилат с блендер или се начукват в хаванче на ситно. Към тях се добавят овесените ядки и настърганите портокалови корички. Разбърква се добре. Фурмите се изчистват от костилките, нарязват се на по-ситно и поставят в блендер, заедно с банана и есенцията. Разбива се до хомогенност. Получената смес се добавя към бисквитите. Разбърква се, след което се разтапя маслото и се добавя към бисквитената смес. Изсипва се върху парче алуминиево фолио. Размесва се с ръце, като се оформя във формата на салам.Завива се на стегнато руло и се оставя на хладно поне за час. 

Свински хапки със салца "Mexico"

Необходими продукти :



  • 500г свинско вратно месо
  • 2 глави лук
  • 200г зеленчуков микс "Мексико" - грах, моркови и царевица
  • 150г гъби печурки 
  • 1-2 червени чушки ( по желание) 
  • 2-3 с.л брашно
  • сол, черен пипер и кимион на вкус
  • мазнина за пържене
  • 2-3с.л доматено пюре
  • щипка захар
  • 2-3 стръка пресен магданоз
  • 2 скилидки чесън
  • 50мл бяло вино 
  • 150мл вода



Начин на приготвяне: 


Месото се нарязва на кубчета. Подправя се със сол, черен пипер и кимион на вкус. След това се овалва в брашно и се изпържва до полу готовност. Разпределя се равномерно в подходяща тавичка. В същата мазнина се запържват нарязаните на полумесец глави лук, нарязаните гъби, чушката и зеленчуците. Разбърква се добре, добавят се доматеното пюре,щипката захар,виното и водата. Оставя се така за около 10 минути на минимална температура, като се разбърква от време на време. Непосредствено преди свалянето от котлона, се добавят скълцаните скилидки чесън и пресен магданоз. Разбърква се, след което месото се залива с готовата зеленчукова салца. Запича се в предварително загрята на 180 градуса фурна, за около 35-40 минути. 

понеделник, 9 февруари 2015 г.

Лимонов дресинг за салати - Aderezo para ensaladas con limón

Необходими продукти :



  • сок от 1 лимон
  • 1 скилидка чесън
  • 1 с.л кисело мляко
  • 1 с.л майонеза
  • стрък пресен магданоз
  • 2-3 стръка пресен копър
  • 1 ч.л хималайска смляна сол
  • 1/2 ч.л едрозърнеста горчица 
  • 1/2 ч.л кетчуп 
  • 1/2 ч.л къри на прах

Начин на приготвяне : 



Смесваме всички изброени продукти в блендер и разбиваме до получаването на гъста хомогенна смес. За ръчна направа на соса : Смесват се киселото мляко с майонезата, разбърква се добре, добавят се лимоновият сок, кетчупът, кърито, горчицата, солта, скълцаните пресни подправки и скилидката чесън. Разбърква се продължително до получаването на гъста хомогенна смес. Подходящ за подправянето на различни салати - iceberg, зелена салата, мексиканска салата и др. , както и за пилешко месо, картофи и други печива.

сряда, 4 февруари 2015 г.

Крем супа с гъби и заквасена сметана

Необходими продукти :




  • 2 картофа
  • 1 морков
  • сол на вкус
  • 200г гъби печурки 
  • 1 глава лук 
  • 30г масло
  • черен пипер на вкус
  • 250г заквасена сметана
  • 2-3 стръка магданоз

Начин на приготвяне : 



Картофите и морковът се настъргват и сваряват. Лукът се нарязва на ситно и се запържва с маслото. Добавят се и нарязаните печурки. Оставят се да се позапържат за около 4-5 минутки, като се разбърква от време на време, след което се добавя заквасената сметана. След още 2-3 минути се сваля от котлона. Сварените вече зеленчуци се отцеждат от половината вода, пасират се, подправят се с подправките според вкуса ви и се смесват с гъбената смес. Разбърква се добре до хомогенност. Ако желаете може да върнете сместа на котлона за около още 3-4 минутки. Супичката се сервира гореща, поръсена със скълцан пресен магданоз. По желание може да се добави шепа крутони. 

вторник, 3 февруари 2015 г.

Пилешко с праз и нахут

Необходими продукти : 


  • 1 кг пилешко месо за готвене или нарязани пилешки бутчета
  • 2 стръка праз 
  • мазнина за пържене
  • 1 морков
  • 2-3 стръка пресен магданоз
  • 2 с.л доматено пюре
  • 300г сварен нахут или от консерва
  • сол, черен пипер и кимион на вкус
  • 100мл бира






Начин на приготвяне : 

Празът се измива, почиства и нарязва на шайби. Запържва се в сгорещената мазнина. След това се прибавят пилешкото месо, нарязаният на кубчета морков и подправките. Разбърква се добре и се оставя така за около 5-10 минути на слаб огън. След това към месото се добавят нахутът, доматеното пюре и бирата. Разбърква се и се оставя да къкри около 30 минути на тих огън. Преди сервиране се поднася със скълцания пресен магданоз. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...