skip to main |
skip to sidebar
Необходими продукти :
- 125г крема сирене (едно пакетче)
- 100г черни маслини
- стрък копър
- кората на половин лимон
- черен пипер на вкус
- 1ч.л зехтин
- скилидка чесън
Начин на приготвяне:
Маслините се обезкостяват и поставят в блендер, заедно с крема сиренето, скилидката чесън, лъжичката зехтин, кората от лимон и подправките. Пасира се до хомогенна смес. Сервира се добре изстудено.
Необходими продукти :
- 1 кг. цедено кисело мляко
- 1 краставица
- 2 скилидки чесън
- 2 с.л зехтин
- 1 ч.л лимонов сок
- стръкче копър
- сол на вкус
- 2-3 листа мента
Начин на приготвяне :
Краставицата се обелва и настъргва. Оставя се да се отцеди. Към киселото мляко добавете счукания чесън, зехтина, лимоновия сок, сол на вкус, нарязаните листенца мента и копър. Прибавя се и отцедената краставица. Слага се в хладилник за около час. Сервира се добра охладена!
Необходими продукти :
- 4 яйца
- 1/2 ч.ч захар
- 125 г масло
- 1 с.л. вода
- 1 ч.ч. брашно
- 500 мл хладко прясно мляко
- 2 ванилии
- пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне :
Разбивате белтъците на твърд сняг и ги оставяте настрани,разбивате жълтъците и захарта до побеляване. Добавяте разтопеното масло и лъжицата вода и продължавате разбиването. Изсипвате брашното и продължавате да разбивате с миксера. Добавяте млякото и ванилията и пак разбивате. Прибавяте на части разбитите на сняг белтъци, като разбърквате с шпатула. След като разбъркате сместа я изсипвате в подмазана тавичка. Сладкишът се пече в предварително загрята на 160 градуса фурна около 50 минути. Охлажда се в хладилник и преди сервиране се гарнира според вкуса ви.
Да ви е сладко!