понеделник, 23 юни 2014 г.
сряда, 18 юни 2014 г.
Пица с пуешко месо, гъби и топено сирене
Необходими продукти :
За тестото :
- 500г брашно
- ½ кубче жива мая
- 3с.л зехтин
- Щипка кафява захар
- Щипка сол
- 1с.л заквасена сметана
- 200мл хладка вода
За плънка на пицата :
- 2 с.л доматено пюре, смесено с риган, босилек и чубрица на вкус
- 150 г пуешко месо от пържола
- 150 г шунка, нарязана на кубчета
- 100 г пресни нарязани печурки
- 2 блокчета топено сирене
- 2 бр. кисели краставички
- 200 г настъргана моцарела
Начин на приготвяне :
Брашното се изсипва в подходяща купа, като в средата се прави кладенче. В друга по-малка купа се смесват хладката вода, зехтинът, захарта, солта, заквасената сметана и маята. Разбърква се добре. Получената смес се добавя към брашното и се замесва тесто. След като втаса, с помощта на брашно се разточват блатове. Намазват се със сместа от подправки и доматено пюре. Отгоре се нареждат гъбките, нарязаното топено сирене, наситнените краставички. Върху тях се слагат шунката и накъсаното пуешко месо. Пиците се наръсват с моцарела и се запичат в пещ или фурна до готовност.
Етикети:
пица
Желиран сметанов шейк с лайм, ягоди и диня
Необходими продукти :
- 10г желатин
- 500мл студено прясно мялко
- 1с.л кондензирано мляко
- 200мл течна сметана
- кората на 1 лайм
- 7-8 ягодки
- 2-3 резенчета диня, почистена от семките
Начин на приготвяне :
Прясното мляко се смесва с кондензираното, добавят се плодовете и се пасира добре. След това се добавят течната сметана и коричките от лайм и се разбърква хубаво. Желатинът се разтваря на водна баня и се прибавя към сместа. Разпределя се в коктейлни чашки и се сервира след като добре се охлади - минимум 2 часа.
Етикети:
шейкове
вторник, 10 юни 2014 г.
Пица с хамон серано, хамон йорк и зеленчуци
Необходими продукти :
За тестото :
- 500г брашно
- ½ кубче жива мая
- 3с.л зехтин
- Щипка кафява захар
- Щипка сол
- 1с.л заквасена сметана
- 200мл хладка вода
За плънка на пицата :
- 2 с.л доматено пюре, смесено с риган, босилек и чубрица на вкус
- 150 г хамон серано
- 150 г хамон йорк
- 100 г пресни нарязани печурки
- 2 блокчета топено сирене
- 2 бр. кисели краставички
- 200 г настъргана моцарела
Начин на приготвяне :
Брашното се
изсипва в подходяща купа, като в средата се прави кладенче. В друга по-малка
купа се смесват хладката вода, зехтинът, захарта, солта, заквасената сметана и
маята. Разбърква се добре. Получената смес се добавя към брашното и се замесва
тесто. След като втаса, с помощта на брашно се разточват блатове. Намазват се
със сместа от подправки и доматено пюре. Отгоре се нареждат гъбките, нарязаното
топено сирене, наситнените краставички.
Върху тях се подреждат тънки резенчета хамон серано и хамон йорк. Пиците се
наръсват с моцарела и се запичат в пещ или фурна до готовност.
Етикети:
пица