RSS

петък, 20 декември 2013 г.

Картофени крокети - Kroketten



Необходими продукти

  • 1 кг картофи
  • 300г сирене
  • сол и черен пипер на вкус
  • 2-3 стръка копър
  • 1 глава настърган лук
  • стръкче магданоз
  • 4 яйца 
  • 100г галета

Начин на приготвяне : 

Картофите се сваряват и пюрират. Смесват се със сиренето, лука, скълцаните копър и магданоз и подправките, разбърква се и се пюрира отново до получаването на еднородно тесто. Оформят се крокетите, след което се потапят в разбитите яйца, галета, отново в яйцата и пак в галетата. Пържат се в добре сгорещена мазнина или във фритюрник.

вторник, 3 декември 2013 г.

Хрупкави пилешки крилца

Необходими продукти:





  • 1кг пилешки крилца
  • подправка за пиле на вкус
  • 2-3 с.л олио
  • чесън на прах 
  • 100мл бира
  • едросмляна галета
  • черен пипер на вкус


Начин на приготвяне : 

Пилешките крилца се овкусяват добре с всички подправки, след което се овалват в галетата и се изпържват в силно сгорещена мазнина. Сервират се топли с лимоново резенче и сос по избор.

Коледни мъфинки – снежинки

Необходими продукти  :


  •         1 ч.ч. кисело мляко
  •         10г бакпулвер
  •         1 ч.ч. захар
  •         1/2 ч.ч. олио
  •         2 ч.ч. брашно
  •         1 бр. ябълка
  •         канела на вкус
  •         пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:


Киселото мляко се смесва с бакпулвера и захарта. Разбива се. Прибавят се олиото, настърганата предварително ябълка, канелата и брашното. Разбърква се добре, след което сместа се изсипва във формички за мъфини, като се пълнят до половината. Пекат се около 15-20 минути на 180 градуса. След изпичането се нареждат в подходящ поднов и се поръсват с пудра захар.

понеделник, 2 декември 2013 г.

Карамелени кремчета с бисквити Мюсли

Необходими продукти



  • 1 пакетче нишесте карамел
  • 300мл прясно мляко
  • 300мл вода
  • 1 и 1/2 ч.ч захар
  • половин есенция ром
  • 150-200г бисквити с мюсли

Начин на приготвяне

Прясното мляко, водата и захарта се смесват.Слагат се в подходящ съд и на котлон - да заврат. Нишестето се разтваря в студена вода - около 100мл и се добавя към заврялото мляко при непрекъснато бъркане- до сгъстяване.Добавя се есенцията и се разбърква. Бисквитите се натрошават в подходящи купички на по-едри парчета и се заливат с готовия карамелен крем.

Ароматни редени мариновани шишчета

Необходими продукти : 



  • 500г крехко свинско месо 
  • 1-2 главички червен лук
  • 1-2 пресни чушки 
  • подправки на вкус - сол, черен пипер, кимион, чубрица, риган, брашно от чесън
  • соев сос
  • 100мл бира
  • 2-3 супени лъжици олио 


Начин на приготвяне : 


Свинското месо се нарязва на кубчета.Лукът и чушките се нарязват по-едро, така че да могат да се нанижат на шиш. Посоляват се. Месото се слага в подходяща купа, овкусява се с подправките на вкус, добавя се мазнината, соевият сос и бирата, разбърква се и се оставя така за поне 1 час. След това месото се нарежда на шишовете,като между него се редуват лук и чушка. Могат да се изпекат както на скара, така и на барбекю.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...