RSS

неделя, 30 юни 2013 г.

 Панирани топени сиренца

Необходими продукти

360 г топено сирене
1/3 ч.ч. брашно
2 бр. яйца
1 ч.ч. корнфлейкс
1 ч.ч. олио

 Начин на приготвяне

Сиренцата се поставят в съд със студена вода. Яйцата се разбиват, а корнфлейксът се натрошава, докато стане на галета. Сиренцата се панират последователно в брашното, яйцата и корнфлейкса. Пържат се от двете страни в гореща мазнина до златисто.

петък, 28 юни 2013 г.

Rizzotto - Ризото с нахут, гъби и зеленчуци

Необходими продукти:

  • 1 ч.ч сварен нахут
  • 2 ч.ч дългозърнест ориз
  • 1 глава лук
  • 250 г пресни печурки
  • 2 моркова
  • 200 г царевица
  • шепа грах
  • 2-3 стръка копър
  • олио за запръжка
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне :

Лукът се изчиства и нарязва на ситно. Запържва се в мазнина, в която се прибавят и нарязаните гъби, оризът, морковите, нарязани на кубчета, царевицата, нахутът, грахът и копърът, нарязан на ситно. Разбърква се много добре и се овкусява със солта и пипера.
Долива се вода (6 чаени чаши ) и се оставя да къкри на бавен огън. Ястието е готово след като водата се редуцира и зеленчуците омекнат. 


Tortilla - Тортия с шунка и гъби

Необходими продукти  :


  • 1 кг картофи
  • 4 яйца
  • 1 глава лук
  • щипка чубрица
  • сол и черен пипер на вкус
  • 200 г шунка, нарязана на кубчета
  • 100 г мариновани печурки
  • 2-3 стръка пресен магданоз
  • шепа сладка царевица
  • олио и масло 


Начин на приготвяне 

Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на филийки със средна дебелина. Пържат се в силно сгорещена мазнина докато омекнат леко. Отцеждат се от мазнината и се оставят настрана да се охладят малко. След като се охладят се намачкват, но не на пюре. Разбиват се яйцата, посолява се на вкус, добавя се черен пипер, наситненият лук. Разбърква се, след което се прибавят и картофите, магданозът, царевицата, шунката и гъбките. Всичката смес се разбърква много добре. Изпича се в дълбок тиган, по възможност с незалепващо покритие, като при обръщането на тортията се използва голяма чиния, такава, че да покрие тигана, за да се обърне лесно. След като се изпече се намазва с масло и се поднася.






сряда, 26 юни 2013 г.



Отново на италианска вълна :) 


Свинско със зеленчуци, печено в плик
 



Необходими продукти 

  • 700 - 800г свинско месо 
  • 2-3 моркова
  • 2 глави стар лук
  • 2-3 с.л червено вино
  • сол, черен пипер и кимион на вкус
  • 1 ч.л чубрица
  • 1 ч.л масло
  • 2-3 скилидки чесън за аромат
  • 1 плик за печене

Начин на приготвяне 

Месото се нарязва на порции и в подходящ съд се смесва с подправките. Слага се в плика, където се добавят и останалите съставки - измитите и нарязани на шайбички моркови, нарязаният на едро лук, маслото, чесънът и накрая виното. Пликът се завързва, всичко се разклаща много добре, до омесване на всички съставки. Пече се на умерена фурна за около час и 20 минути.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...