RSS

събота, 29 юли 2017 г.

Доматена яхния с яйца и кюфтенца


Необходими продукти:



  • 500 грама кайма
  • 1 глава лук
  • 1 настърган морков
  • 3 зрели домата
  • 3 нарязани скилидки чесън
  • 2 супени лъжици доматена паста
  • щипка захар
  • сол, черен пипер според вкуса
  • 2 дафинови листа
  • около 1 литър и половина вода или бульон
  • червен пипер
  • нарязан пресен магданоз
  • 4 яйца
  • 50 милилитра червено вино
  • олио за запръжка


Начин на приготвяне:


В тенджера се налива олио, лукът се нарязва ситно и се запържва. Добавят се моркова, оформените от каймата кюфтенца и се задушава за 3-4 минути. Доматите се настъргват на ренде и заедно с пастата се прибавят. Разбърква се, подправя се със захарта, солта, черния, червения пипер, дафиновия лист, чесъна и магданоза. Наливат се водата, виното и след като заври течността се чукват яйцата. Слага се капак и се готви на слаб огън около 20-25 минути. Добър апетит! 



0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...