RSS

сряда, 19 октомври 2016 г.

Зеленчукова супа с топчета








Необходими продукти :


  • 250 г овкусена кайма 
  • 1 глава лук 
  • 1 морков
  • 1 домат 
  • 1-2 картофа
  • 1-2 червени чушки
  • щипка чубрица
  • щипка червен пипер
  • 2-3 стръка пресен керевиз
  • 4-5 стръка пресен магданоз
  • сол и черен пипер на вкус
  • шепа фиде или ориз
  • олио 


за застройката :


  • 250 г кисело мляко 
  • 2 жълтъка



Начин на приготвяне: 


В тенджера наливаме вода и добавяме олиото, около 2 супени лъжици. Най-напред нарязваме лука, моркова, домата, чушката и картофа на ситно. Слагаме ги във водата. След това оформяме топчетата от каймата. Добавяме и тях. Разбъркваме. Подправяме на вкус със сол, черен и червен пипер. Прибавяме щипка чубрица. Разбъркваме отново. Оставяме да къкри на слаб огън. Към края на готвенето добавяме и фидето. След като поизстине супата правим застройка от разбитите с киселото мляко жълтъци. Поръсваме със скълцан пресен магданоз и керевиз. Сервираме топла! Добър апетит! 


0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...