RSS

понеделник, 15 февруари 2016 г.

Усуканица със сирене и кашкавал


Необходими продукти: 


  • 1 кг брашно 
  • 42 г мая за хляб 
  • 1 ч.ч прясно мляко 
  • 100 мл вода 
  • щипка захар
  • 1-2 ч.л сол
  • 200 г майонеза
  • 150 г натрошено сирене
  • 150 г настърган кашкавал
  • 1 жълтък
  • сусам или маково семе 

Начин на приготвяне:

Брашното се изсипва в голяма купа. Към него се добавя размитата в топлото прясно мляко мая, смесена със захарта и солта. Добавя се водата, а след това се изсипва и майонезата. Разбърква се добре с дървена бъркалка, след което се замесва тесто. Меси се около 10-20 минути и след втасването се разделя на две части, които се разтягат с намазнени пръсти. По средата им се слага натрошено сирене, кашкавал и малко олио. Завиват се на не много стегнати рула. Завързват се от краищата и се усукват като се редуват. Получената усуканица слагаме в подмазнен йенски съд или тава. Намазваме с жълтък и поръсваме със сусам или маково семе. Печем в предварително загрята фурна до готовност на 180 градуса. При мен отне 40 минути. След изпичането се напръсква със студена вода и се завива с кърпа. Поднася се още топла с малко шарена солчица. Добър апетит! 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...