RSS

вторник, 1 септември 2015 г.

Пилешка дроб-сарма


Необходими продукти :

  • 500 г пилешки дробчета
  • 1 ч.ч. ориз
  • сол и черен пипер на вкус
  • 3-4 стръка пресен джоджен
  • щипка сминдух
  • 1 глава лук

За заливката:
  • 2 бр. яйца
  • 400 г кисело мляко
  • 2с.л брашно
  • 30мл бира
  • щипка сода 
  • щипка сол 

Начин на приготвяне:

Пилешките дробчета се почистват и сваряват.След което се прецеждат и като изстинат се нарязват на кубчета. Лукът се наситнява и се задушава в олио и малко вода. Прибавя се измитият ориз и се разбърква. Добавят се дробчетата и подправките и отново се разбърква добре. Изсипва се в тава и се залива с 3 и 1/2 ч.ч. вода. Пече се до готовност, докато водата се редуцира. Приготвя се заливката : Яйцата се разбиват заедно с киселото мляко, към което добавяме щипка сода. Добавят се брашното, солта и бирата. С получената смес заливаме дроб-сармата и доопичаме до златисто. Добър апетит. Може да гарнирате с купичка кисело мляко и да поръсите със скълцани зелени подправки.





0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...