RSS

сряда, 12 август 2015 г.

Пълнени гнезденца от кайма



Необходими продукти :







  • 1кг свинска кайма
  • 1 глава лук
  • 200г скълцани пресни печурки
  • 2-3 стръка пресен магданоз
  • 300г свинско месо, нарязано на много ситно
  • 2-3 кисели краставички
  • 60г топено сирене
  • 7-8 замразени картофени ноазети
  • сол, черен пипер и кимион на вкус
  • 150г настърган кашкавал
  • 7-8 парченца прошуто
  • 1 кенче от бира или безалкохолно



Начин на приготвяне:



Каймата се разделя на 5-6 равни топки. С помощта на кенчето, се притиска върху всяка от тях, така че каймата да обвие плътно кутийката. Изкарва се леко и се дооформя с ръце. Получените гнезденца подреждаме в подмазнена тавичка. Във всяко слагаме парченце топено сирене и нарязани на ситно кисели краставички. Плънката може да е по избор. Моята е следната: лукът се нарязва на ситно и запържва в малко мазнина. Към него се добавят скълцаните гъби и пресен магданоз. Разбърква се добре и се прибавят скълцаното на много ситно свинско месо и ноазетите. Подправя се на вкус със сол, черен пипер и кимион. Оставя се за 5-10 мин на слаб огън. След като сместа изстине, гнездата от кайма се пълнят с плънката. Запечатват се с парченца прошуто и се поръсват с кашкавал. Изпичат се на предварително загрята фурна на 180 градуса за час. Добър апетит! 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...