RSS

сряда, 17 юни 2015 г.

Тракийско пиле фрикасе - Thracian Fricasé



Необходими продукти :

  • 650-700 г пилешко месо (от бутче или бяло)
  • 700-800мл пилешки бульон 
  • 200г кисело мляко 
  • 250-300г гъби
  • 60г масло
  • 80г брашно
  • 2 жълтъка
  • 2-3 скилидки чесън
  • 2-3 стръка пресен магданоз
  • черен пипер на вкус
  • сол на вкус


Начин на приготвяне :


Пилето се сварява, обезкостява и нарязва на малки парченца. Отделят се около 800мл от пилешкия бульон. В по-дълбок тиган се разстапя маслото и в него се запържват до златисто гъбите и брашното. След това бульонът от пилето се налива на тънка струйка. Бърка се с дървена лъжица или тел, докато се получи гладка кашица.
В купичка се разбиват киселото мляко и жълтъците. След това се смесват с кашата и  се добавя пилешкото месо. Ястието се оставя да си къкри на умерен огън за около 15-20 минути. Малко преди да се свали от огъня, се добавя пресованият чесън. Поднася се със ситно скълцан пресен магданоз и смлян черен пипер. По желание може да добавите лимон към фрикасето. Вкусът се допълва чудесно.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...