RSS

събота, 6 юни 2015 г.

Пастички "Dulce de leche"

Необходими продукти :


за блата:

  • 4 яйца
  • 300г кристална захар
  • 350-400г брашно
  • 4 с.л вода
  • 10г ванилена захар



за тортата: 


  • 250 мл сметана за разбиване
  • захарен сироп или от компот
  • 1 консерва "Dulce de leche"
  • натрошен на ситно блат 
  • 100г смлени орехи
  • 50г настърган шоколад
  • настъргана коричка от лимон



Начин на приготвяне : 



Яйцата, захарта, ванилената захар и водата се разбиват с миксер на висока степен , до пълното разтваряне на захарта . Брашното се добавя по малко, като се намалява степента на миксера до минимум. Сместа се изсипва в правоъгълна форма или тавичка и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса, около 20-25 мин. Докато видимо не започне да променя цвета си и да има изпечен цвят не се отваря фурната. Пробва се с клечка - тя трябва да излезе суха. Оставя се във фурната на отворена врата около 5 минути. Изважда се и се оставя да изстине напълно. Готовият вече блат се нарязва на 2 равни части. Подходящ поднос или чиния се покрива с половината от него. Сиропира се със сиропа от компот и се оставя за 3-4 минути така, докато попие напълно течността. Намазва се с предварително направения карамелен крем : сметаната се разбива до много гъсто и се смесва с консервата дулсе де лече, разбърква се с дървена лъжица до получаването на хомогенна смес. Слага се втората част от блата, след което се разрязва на правоъгълни равни части - да се оформят пастички. По желание и тя може да се сиропира. Останалата част от крема се разпределя равномерно по всички краища и върху блата. Поръсва се с смлени орехи, натрошен блат, настърган шоколад и коричка от лимон за разкош. Бон апети! 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...