RSS

вторник, 21 април 2015 г.

Провансалска салата - Ensalada provenzal

Необходими продукти:




  • 5 бр. домати
  • 2 бр. чушки
  • 1 бр. краставица
  • 150 г зелен боб
  • 1 бр. малка маруля
  • 100 г дребни черни маслини
  • 2 глави червен лук
  • 3 бр. яйца
  • 12 бр. филенца от аншоа
  • 125 мл зехтин
  • 2 скилидки чесън
  • сока на един лимон
  • 1 с.л. оцет
  • черен пипер, сол



Начин на приготвяне:


Яйцата се варят 10 минути и след като изстинат се нарязват на четвъртинки. Единият домат се обелва и пюрира. Скилидките чесън се пресоват с малко сол и към тях се прибавя постепенно зехтинът. Бърка се докато стане хомогенна смес. Към нея се прибавя лимоновият сок, оцетът, пюрираният домат и черен пипер. Разбива се на хайвер. Останалите домати се нарязват на шайби, а чушките на ивици. Марулята се измива и подсушава и се накъсва на парчета. Краставицата се обелва и нарязва на шайби. Лукът се нарязва на кръгчета. Зеленият боб се сварява в подсолена вода и се охлажда със студена вода. Доматите, чушките, краставиците, зеленият боб, зелената салата, маслините, филетата от аншоа и яйцата се смесват в купа. Поливат се със соса и внимателно се разбъркват. Салатата се гарнира с кръгчетата лук.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...