RSS

вторник, 3 февруари 2015 г.

Пилешко с праз и нахут

Необходими продукти : 


  • 1 кг пилешко месо за готвене или нарязани пилешки бутчета
  • 2 стръка праз 
  • мазнина за пържене
  • 1 морков
  • 2-3 стръка пресен магданоз
  • 2 с.л доматено пюре
  • 300г сварен нахут или от консерва
  • сол, черен пипер и кимион на вкус
  • 100мл бира






Начин на приготвяне : 

Празът се измива, почиства и нарязва на шайби. Запържва се в сгорещената мазнина. След това се прибавят пилешкото месо, нарязаният на кубчета морков и подправките. Разбърква се добре и се оставя така за около 5-10 минути на слаб огън. След това към месото се добавят нахутът, доматеното пюре и бирата. Разбърква се и се оставя да къкри около 30 минути на тих огън. Преди сервиране се поднася със скълцания пресен магданоз. 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...