RSS

неделя, 4 януари 2015 г.

Домашни суджуци и филе



Необходими продукти : 



  • 2 кг свинско месо
  • 1 кг телешко месо
  • 500 г сланина
  • 3 с.л. черен пипер
  • 2 с.л. кимион
  • 2 с.л. бахар
  • 2 с.л. захар
  • 1/4 ч.ч. червено вино
  • 4 с.л. сол



Начин на приготвяне : 


Месото се смила 2 пъти, а сланината се нарязва на кубчета. Paзмесват се много добре с виното и солта. Сместа се оставя 24 часа, след това се слагат всички подправки и се размесва още веднъж. Пълнят се в черва.Ако има въздух се продупчва с игла. Първите 2-3 дни луканките се сплескват леко и се оставят да съхнат на проветриво. 



0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...