RSS

събота, 20 декември 2014 г.

Свински хапки с лук и праз

Необходими продукти : 



  • 1 глава лук 
  • 1 стрък праз
  • сол, черен пипер и кимион на вкус
  • щипка червен пипер
  • 25г масло
  • 2 стръка пресен магданоз
  • 50мл червено вино
  • 500г свинско месо, нарязано на кубчета



Начин на приготвяне:


Лукът и празът се нарязват и запържват в маслото, след което се добавя и нарязаното месо, предварително овкусено с подправките. Добавя се червеният пипер и се разбърква. Оставя се около 5 минутки да се запържи добре, като се разбърква, след което се добавя и виното. Отново се оставя около 10 - 15 минутки на слаб огън, като се разбърква периодично. Хапките се сервират поръсени със скълцан пресен магданоз. 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...