RSS

сряда, 24 юли 2013 г.

Пиле със зеле

Необходими продукти


  • 1 бр. пиле
  • 1 бр. голяма зелка
  • 1 с.л. червен пипер
  • 1 ч.л. лют червен пипер
  • 1/3 ч.ч. олио
  • 1 с.л. сол
  • черен пипер
  • 2 дафинови листа
  • 2-3 бр. домати (може и от буркан)
  • 500 мл вода



Начин на приготвяне

В тенджера се загрява олиото и в него се запържва зелето заедно с доматите и червения пипер. След като се оцвети и поомекне зелето, се прибавя пилето, нарязано на порции, солта и водата. Всичко се оставя да ври на слаб огън докато месото си промени цвета. Прибавят се черният пипер и дафиновите листа и се изсипва в тава. Пече се на 180 С до готовност.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...