RSS

сряда, 26 юни 2013 г.

Супа топчета по градинарски


Необходими продукти



  • 2 глави лук
  • 2 бр. моркови
  • 1 бр. чушка
  • 250 г кайма
  • 3 бр. картофи
  • 1/4 ч.ч. ориз
  • по 1 кубче пилешки и зеленчуков бульон
  • пъщърнак или целина
  • няколко гъби
  • сол, черен пипер, кимион
  • магданоз
  • фиде
  • 1 бр. яйце
  • олио
  • сок от лимон
  • оцет


Начин на приготвяне



Слагате около 2-3 л вода да заври, като добавите кубчетата бульони. През това време нарязвате на дребно лука, морковите и чушката, пащърнака или целината, добавяте гъбите и нарязаните на малки кубчета картофи, прибавяте и черен пипер и олиото. Когато картофът и морковът омекне, прибавяте оризът, фидето и направените от кайма топчета (можете да сложите малко суров ориз и подправки в каймата за по-добър вкус). Оставяме да поври 20-30 минути, изчакваме още малко и приготвяме топла застройка от разбито яйце с оцет и лимонов сок, като разреждаме по малко със супата. Изключваме котлона, прибавяме нарязан магданоз и сервираме.



0 коментара:

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...